Úvod »Oleje - Tuky» GHI- prepustené maslo -450g
Ghí používame rovnako ako ostatné tuky - na pečenie, varenie, dusenie, k zjemneniu pokrmov, do polievok, omáčok, nátierok a sladkých múčnikov. Najmä je vhodné na vyprážanie, pretože sa neprepaľuje. Dá sa natrieť aj na pečivo. Mnohí tvrdia, že Ghí je ďaleko chutnejšie než klasické maslo.
Ghí (ghee) je vlastne maslo zbavené všetkých mliečnych súčastí a vody. Niekedy sa používa aj termín “vyčistené” maslo. Ak budeme vyčistené maslo ďalej zohrievať, necháme mliečne bielkoviny v ňom zkaramelizovať a následne ich odstránime, dostane výsledný produkt - ghee orieškovú príchuť a bude mať ešte lepšie vlastnosti.
Zloženie: 99,7% bio maslový tuk zo 100% bio masla, tradične spracovaný podľa ajurvédskej receptúry. Nie je priemyselne spracovávaný a neobsahuje žiadne prísady. Konzistencia závisí od teploty. Obsahuje vitamíny A, E, minerály :sodík, draslík, vápnik, fosfor, horčík a železo. Nie je potrebné skladovať v chladničke.
Neobsahuje laktózu ani mliečnu bielkovinu.