Úvod »Celiakia»Múky/Strúhanky » Tapiokový škrob 250 g
Tapioka je chuťovo takmer neutrálny škrob, ktorý sa získava zo spracovaného a vysušeného koreňa manioku jedlého, známeho tiež pod názvom yuca. Pre lepšiu predstavivosť môžeme prirovnať maniok k zemiakom. Tapioka je zdravým a bohatým zdrojom uhľohydrátov. Mineralizuje telo dodávaním vápnika, fosforu, draslíka, horčíka a železa.
<pPoužitie: Vzhľadom k vysokému obsahu škrobu výborne zahusťuje. Môžeme použiť na prípravu chleba a pečiva. Nemá vedľajšiu chuť ani farbu.
Výživové hodnoty v 100 g výrobku: Energia 1456kJ/348kcal, Tuky 0,03g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0g, Sacharidy 87g, z toho cukry 0g, Bielkoviny 0.05g, Soľ: 0,22 g
Krajina pôvodu: Thajsko>